21 apr -12: Vision Ingelstad!

 

Minnesanteckningar

Datum: 21/4 – 2012
Närvarande: 17 personer(!)

Vi träffades i C-salen och fick förmånen att få ta del av två från V-ö kommun kunniga tjänstemäns kunskap om visionsarbete Hans Ohlsson Landsbygdsutvecklare och Jan Söderström som jobbat mycket med frågor omkring Carriers nedläggning.

Dom berättade att det är många som vill ha hjälp med att få just deras ort att utvecklas,
Braås: som gör ett jättejobb för att få till stånd allt från campingplats till sporthall. ett målmedvetet arbete att påverka kommun, företag,allmänhet.
Nöbbele: där det gäller att rädda Ekgårdens-äldreboende, var skall den nerbrunna bygdegården byggas och att få behålla biblioteket.
Lammhult: som har lite samma problem med ett nerbrunnet folketshus, tågstopp osv.
Gemla: där man förväntas kunna få upp till 12 stopp / dygn, där finns ett samarbete med Lidel Linne.

Lidel Linne är ett EU-Project som har 3 st huvudinriktningar: Natur, Miljö och Utveckling/ungdomssatsning

Vad det gäller Ingelstad och det arbete som vi har framför oss så är det viktigt att vi jobbar fram en lista på vad vi vill tillföra samhället, göra en prioriteringslista på vad vi anser vara mest viktigt och sedan söka hjälp från företagen i närområdet, skolan, föreningslivet och Ingelstads invånare.
Ni har alla fått en lista på ett antal projekt som Gunnar Elm har tagit fram,
skriv ut den, tänk till, gör din prioritering, lägg gärna till fler projekt, så går vi igenom detta på nästa möte. Detta för att vi skall få kraft att driva några frågor i taget,
om vi tar alla på en gång så finns det ingen som orkar dra detta ihamn.
Efter detta så kommer det ett nytt möte med Kommunen, sedan en investeringsplan och först där efter blir det aktuellt att kontakta Tekniska nämnden för godkännande och igångsättande.
Noteras kan, att det finns beslut om att göra en cykelled mellan Växjö och Simrishamn, Sydostleden, iordningställs 2012-2014.
Här gäller det att utnyttja de möjligheter som dyker upp när det väller in cyklister från världens alla hör, trötta och hungriga både på mat och kultur innan dom kommer fram till Växjö.
Vi har ju verkligen mycket att visa upp allt från Inglinge hög till Kallebryggeriet.

Vi har bett Hans Olsson att koppla ihop vår hemsida ingelstadkronoberg.se med Växjökommuns hemsida, Jonas har den kontakten

Jonas har lagt upp en sida på www.facebook.com/ingelstadkronoberg, förhoppningsvis så kanske vi kan nå fler i Ingelstad och framförallt yngre invånare (detta meddelande kommer att läggas ut där för att om möjligt få ut budskapet om vad vi jobbar med och samtidigt få fler att engagera sig)

Kerstin ser till att vi är representerade i Osaby den 8 maj på kommunens inspirationskväll för byggde frågor

Ja det var en del av allt vi berörde, det finns säkert mer som jag inte kommer på eller noterat men vi ses på
nästa möte Torsdagen den 10 Maj kl: 18-30 på näckrosen då jag verkligen hoppas att ni ägnat en stund till att fundera igenom vad just du tycker är allra viktigast

vi bestämde även ett möte i Juni den 14 / 6 18-30

ha det gott
lasse

En webbplats om Ingelstad i Kronobergs län