22 okt -12: Fritids- och friluftsbehov

Helena Åkesson, kultur- och fritidsförvaltningen, Växjö kommun

På uppdrag från kultur och fritidsförvaltningen har Helena Åkesson påbörjat arbetet med att utreda de mindre orternas behov av fritids och friluftsmiljöer.

Samtliga tätorter utanför Växjö ingår i utredningen.

Tillsammans på Näckrosen i Måndags ( 22/10-12 ) försökte vi ”inventera” Ingelstad.

Det var representanter från Bygderådet , Ingelstad IK , Ingelstad innebandyklubb , Naturbruksgymnasiet , Friluftsfrämjandet och Skytteklubben som hade samlats på Näckrosen.

De platser / anläggningar som kom upp var följande :

Klubbstugan IIK , tennisbanor , grusplan , lämpligt övergångställe el farthinder för att våra barn/vuxna ska kunna cykla till träningen och aktiviteter på Ingelvi , 2 st gräsplaner , ”liten” fotbollsplan- Bosavallen , sporthall som saknar en ”riktig” läktare , önskemål om fritidsgård , önskemål om skatebordramp ,befintligt elljusspår som saknar viss belysning och underhåll , glasberget/isbana , Sikabacken – camping , kiosk el möjlighet att sälja godis ,frukt ,glass , befintlig stuga som friluftsfrämjandet arrenderar av Växjö kommun ( denna går ej att använda som kiosk pga hälsovårdsnämnden ”klassat” ner den / personal toa mm ) och skytte klubbens lokal.

Helena Åkesson fick med sig denna inventeringen och vi längtar efter en återkoppling med förslag på handlingsplan och en åtgärdsplan för oss i Ingelstad.

Kultur och fritid kommer att ha ett möte i mitten på November och till dess kanske vi skulle få in en skrivelse…..???

Eftersom friluftsmiljöer ska vara likvärdiga för samtliga orter i kommunen , så känns det som om eller rättare sagt så bör vi ligga väldigt bra till i handlingsplanen !!

/Kerstin Barrfeldt, Ingelstad bygderåd

 

 

 

En webbplats om Ingelstad i Kronobergs län