15 maj -13: Möte om buss 215

Minnesanteckningar från möte 15 maj 2013
Det var bra uppslutning 13 st, från Tävelsås sockenråd och bygderådet i Ingelstad. Från kommunen kom Ellen Rube trafiksammordnare. Tyvärr kom det ingen från länstrafiken pga personliga skäl.

Vi redogjorde för hur vi vill förändra körvägen för buss 215, detta var inte helt lätt att förklara, men efter 1,5 timmars dialog så var Ellen nöjd med informationen, vi bad henne att skicka ut minnesanteckningarna för granskning innan hon gick till kommunstyrelsen och länstrafiken.

Minnesanteckningarna ses i länkad fil nedan. Röd text är ändringar som vi i Bygderådet gjort, överstruken text vill vi sudda.Vi var mycket tydliga med att förklara att vi INTE vill ändra linje 240. Vi vill att linje 215 går precis som nu, fram till Ingelstads centrum så att det kan ske ett skifte mellan bussarna lika som idag,  MEN att den sedan går via Stenslanda, Tävelsås, Rinkaby, Teleborgs centrum, simhallen och ner till resecentrum. Detta innebär att ca: 300 hushåll utmed denna väg har möjlighet att åka kollektivt OCH ingen drabbas av sämre service eftersom linje 240 går som vanligt.

Vi väntar med spänning på svar!!!!!!!!!!

Nästa möte är ons 19 juni 18.30och då kommer Stefan Bergqvist, VD på Vidingehem, att komma ut till oss. Det vi förväntar oss att få svar på är:

  • Hur går det med bygget på bageritomten?
  • Vilka planer har Vidingehem nu, om 5 år och om 10 år?
  • Var vill dom att det skall byggas (geografiskt)?
  • Hur ser prisbilden ut, vilken storlek tänker man sig i framtiden och vilken standard?
  • … och säkert många fler frågor som ni tänkt på.
Maila gärna info@ingelstadkronoberg.se och tyck till! Du kan även skriva på Facebook så tar vi med oss tankar därifrån: facebook.com/ingelstadkronberg

/Lars Henriksson, Ingelstads Bygderåd

En webbplats om Ingelstad i Kronobergs län