18 aug -14: Fritidsgård m.m.

Vi hade besök av skola barnomsorgs chef Camilla Holmqvist, Stefan Bergström politisk ordförande i nämnden samt Louise Nygren samordnare för fritidsverksamheten i Växjö kommun
Kerstin hade kallat dom för att resonera om hur vi skall gå tillväga för att återuppta en fritids verksamhet likt gamla Dojan för våra ungdomar främst årskurs 6-9.
Vi tycker att det är tokigt att dom måste åka in till den stora farliga staden med allt vad det innebär av droger och andra faror, såklart skall vi inte förbjuda dom detta, MEN vi vill ge dom ett alternativ på hemmaplan.
Idag finns det bara verksamhet i Växjö kopplade till högstadieskolorna samt Rottne (här finns idag inget intresse alls, varför vet man inte) från 8.00 fram till kvällarna.
På loven anordnas TC-disko, tjejkväll i Lammhult, sommarverksamhet som bl.a. innebar en husvagnsträff på 4 sommarveckor som var i Ingelstad, där Emelie Johansson från Ingelstad höll i trådarna.
Den lokal som hägrar är D-salen på baksidan av Näckrosen som idag enl. uppgift hyrs av omsorgen V-ö kommun, för personalmöte och oms fritids aktiviteter.
en bra plats mitt i centrum hyrs redan av kommunen, men utnyttjas inte på helgkvällar
Vi fick ett löfte att tillsammans med fritidspersonal från V-ö köra 3 “provkvällar” en kväll i Okt., Nov. och Dec. Kerstin är kontaktperson och samordnare.
Efter detta och fika så föreslog Kerstin att vi borde specificera vad som vi skall sätta som mål för 2015,
förslag: fritidsgård
  • vad gör vi åt centrum
  • läktare till sporthallen
  • syd-ost leden, vad gör åt hästspåren i vägen
  • cykel och gångväg öster om Torsjön
  • ta fram en karta för cykel och gångvägar i och runt Ingelstad
Lars Olsson jobbar vidare med att kolla upp med markägare och få ihop en skrivelse till kommunen.
Kerstin skickar ut dialog-frågor som vi svarar på, detta för att få mer tid på våra möten  och ett snabbare beslutsunderlag
Jonas lägger ut en karta i face Book på centrum där alla kan rita och föreslå vad som bör göras för ett mysigare centrum, vi skall också lägga ut papperskartor till dom som inte har eller vill jobba med dator
Kerstin frågar Stefan på Vidingehem om ett besök i oktober
återkommer med tid för nästa möte
ha det gott i höstmörkret
/Lars Henriksson, för Bygderådet

En webbplats om Ingelstad i Kronobergs län