21 okt -15: Länstrafiken

Minnesanteckningar 2015-10-21

 

Vi hade bjudit in Sven Sunesson v. ordf. i Länstrafiken Region Kronoberg

Och Tävelsås sockenråd Catharina Stenland, Kajsa Almquist, Hans Olofsson

För att ge vår gemensamma syn på busslinje 215:s sträckning,

vi förklarade att det har funnits en önskan länge (10-15 år) om att 215 skall gå via Stenslanda, Tävelsås, Rinkaby, Telestad, simhallen och sluta på samma ställe som idag alltså resecentrum i Växjö.

Detta sker efter det att man väntat in 240 från Tingsryd, låtit resenärerna byta buss beroende vart man tänkt åka, det blir en beräknad transport tidsökning  på ca: 5 min. men skulle serva mellan 3- 400 hushåll samt att studenter och övriga som jobbar i eller vid universitetet får en betydligt bättre möjlighet att komma på plats smidigt.

Vi räknade efter och fann att ca:50 studenter bor i dessa orter idag, samt att många elever på naturbruksgym. åker till Ingelstad.

Idag kör båda bussarna efter varandra från Ingelstad vilket känns mycket onödigt.

Sven lyssnade, förklarade att man kan konstatera att det sker en bra utveckling på dessa linjer och att det med denna ökning kommer att leda till fler bussar måste sättas in inom några år. Men var också mycket noga med att förklara att man ogärna gör ändringar som kan skada nuvarande resenärer och då man vid undersökningar fått mycket skeptiska kommentarer från folk i 215 om en längre restid.

Sven lovade att ta detta med sig hem och diskutera det med övriga i trafiken för att sedan återkomma med vad man kommit fram till, men var väl medveten om att något bör göras.

Tack till alla som kom

Mvh lasse

 

En webbplats om Ingelstad i Kronobergs län