Bygderådet

5 april, 2017

 

Aktuella sammankomster med bygderådet:

 • 15/3 kl. 18.30, Näckrosens C-sal, vårplanering
 • 31/5 kl. 18.30, Näckrosens C-sal, förbereda stormötet i höst!

Stormöte

I höst arrangeras det vanligtvis mycket populära och engagerande stormötet i Ingelstads A-sal! Det kommer att gå av stapeln 20/9 kl. 18-21.

 

Bygderådet…

Ingelstads Bygderåd är sammansatt av ett antal personer som ideellt vill jobba med att:

Vara en idéspruta för Ingelstad, lyssna av vad som önskas av samhällsborna, påverka olika myndigheter, politiker, samhällsfunktioner (t.ex. Vidingehem), så att inte alla pengar stannar i Växjö stads utsmyckning.

Vi har inte någon formell styrelse, utan använder den som är mest lämpad och/eller har den bästa ”kontaktytan”.

Vi har heller inga krav på oss, att likt en myndighet eller förening informera allmänheten om pågående projekt. Vi ser denna webbplats som en sätt att skapa bättre kontaktnät ut i samhället och bli mer kända av Ingelstadsborna.

Vi är inte någon ”mellanlänk” åt kommunen, men bör ha god kunskap (och bra relation) om vilka personer som är direkt ansvariga för besluten som tas på Kommunkontoret.

Sammankallande: Kerstin Barrfeldt
Sekreterare: Lars Henriksson
Kassör:  Margareta Svensson

Kontaka oss via: info@ingelstadkronoberg.se

 1. Håkan Johnsson
  oktober 12th, 2011 at 20:11 | #1

  Hej
  Ska sidan fungera som en gemensam almanacka för Ingelstad, för att undvika ”krockar” måste det väl finnas en almanacka där föreningarna kan lägga in sina aktiviteter?!
  //Håkan Johnsson

 2. ingelstadkronoberg.se
  oktober 19th, 2011 at 17:11 | #2

  Hej Håkan!

  Tanken är inte att det ska vara en gemensam almanacka just nu. Det är absolut möjligt att det kan komma att bli en sådan i framtiden, det hade varit jättebra. Dock är fokus just nu är att få upp ögonen för denna webb och få föreningar och näringsliv att själva be om att få komma med i t.ex. länklistan i resp. område.

  När vi väl fått föreningar och näringsliv att komma med och visa intresse, då kan vi hitta på ett bra sätt för dem att komma med i en slags almanacka eller nyhetssida.

  Ett steg i taget så att säga.

 1. januari 24th, 2013 at 19:56 | #1
Comments are closed.