19 jun -13: Vidinghems VD på besök

Minnesanteckning från mötet den 19/6-13 på Näckrosen

Vi hade besök av Stefan Bergqvist VD på Vidingehem.
Han förklarade att Vidingehem är ett kommunägt dotterbolag som en del i att skapa en gemensam utveckling i samhället, samt en förläng arm åt kommunen.
Man har ca: 2000 lägenheter  på  18 platser och 3 stadsdelar,  med  43 anställda.
Det går bra för man har bara 7 lägenheter lediga.
Han vlll tala om att det införs en bostadsköpeng inom kort, där man betalar 100:- för att aktivera sin plats, om man inte betalar så stryks man, samt att man måste aktivera sig var 6:te månad.
Detta tyckte Sigge var tokigt, för om man glömmer att aktivera sig efter 6 mån. så har man trots allt en  50:- lapp kvar som är betald.  Paula Eskilsson ansvarar för detta.
 
Det nya huset skall vara inflyttningsklart den 1 mars -14,  5 av 6 lägenheter är uthyrda och detta är mycket bra, men visar också hur stort behovet är i Ingelstad. I Braås byggs ju 12 läg. Där är bara 5 läg. Uthyrda.
 
Horst meddelade att de nya info.skyltarna är på gång, mycket bra!
Vi har en massa julstjärnor kvar att reparera detta måste göras i höst.
Nästa möte blir den 11/9 då vi bjudet ut Kristina Thorwaldsson på mark och exploatering Växjö kommun, samt Malin Kind och Carin Högstet  för att få hjälp med att komma till skott med nya tomter och hur vi skall gå tillväga för att få en stadsplan på området efter brandstationen.
 
HA EN SKÖN SOMMAR
Önskar  lasse
 

En webbplats om Ingelstad i Kronobergs län